Universitatea Craiova 0-0 Honved Budapesta. Oltenii se califica dupa 3-1 la penalty-uri

Cum ai putea descrie meciul dintre Universitatea Craiova si Honved Budapesta? Clar, un fiasco total, atat din punct de vedere al fotbalului, cat si din punct de vedere al audientei. Din nou, atunci cand vorbim despre evenimente sportive intre cele doua tari, ce meci este lipsit de incidente? La urma urmei, e vorba despre doua rivale crancene. Imi aduc aminte ocaziile in care Romania a avut de-a face cu Ungaria in calificarile pentru Campionatul Mondial: batai intre suporterii romani si unguri sau intre suporteri si politie, torte aprinse, fluieraturi sau semne obscene (m**e) ridicate la auzul imnului uneia dintre tari, scandari si bannere rasiste sau ostile pe fata (Trianon 1918, printre altele). Ce sa mai, reteta de succes pentru un meci intre o echipa romaneasca si una ungureasca. In fine. M-a surprins faptul ca la Budapesta, n-au fost prea multe incidente, in afara de un comportament jenant de ostil al fortelor de ordine maghiare cu suporterii din Craiova, amenintandu-i ca-i lasa neprotejati sa vina cei de la Honved peste ei. Ei bine, a fost bataie si pe strazile Craiovei, cu o seara inainte de meci, intre suporterii Universitatii si cei ai Honved.


Si asta nu e toata povestea. Dar, sa revenim la meci in sine. Daca ar fi ceva de vorbit despre meci in sine. Craiova s-a aflat la inaltime pentru nivelul de joc al partidei, oltenii avand o dominatie complet autoritara asupra ungurilor care majorattea timpului nu au parut in stare sa-si paraseasca propriul careu decat uneori, aparitiile la poarta Craiovei fiind sporadice. Primele ocazii le-a inregistrat Craiova cu Ivanov, dupa care a ratat si Roman a trecut pe langa poarta formatiei din Banie. Prina repriza s-a incheiat cu ocaziile lui Banut si Bancu, iar a doua a inceput mai bine de fel. In a doua repriza, Cicaldau a executat o lovitura libera, dar mingea a nimerit bara, iar cateva minute mai tarziu, Briceag a tras direct in bratele portarului. Barbut a reusit o noua actiune superba pe partea dreapta, a trecut de doi adversari, dar sutul sau a lovit plasa laterala. Desi, sincer, nu s-a putut inscrie in cele 90 de muinute din timpul regulamentar, ceea ce ridica un mare semn de intrebare atunci cand vine vorba despre Universitatea Craiova.

 

La finalul celor 120 de minute de joc, fix in momentul in care sa se faca trecerea la lovituri de departajare de la ultimul minut al prelungirilor, suporterii olteni au aruncat cu un obiect (probabil o bricheta, ca tot suntem obisnuiti de la meciul Rapidului [echipa mea de suflet, din fericire si pacate], care a picat drept in capul arbitrului. Arbitrul a avut nevoie de ingrijiri medicale, iar meciul s-a oprit timp de o jumatate de ora, pana sa continue si sa castige Craiova cu 3-2 la penalty-uri. Doar ca ar putea fi o calificare subreda, avand in vedere faptul ca UEFA a deschis o ancheta pe aceasta tema, si risca sa si piarda meciul la masa verde.

 

Deocamdata, Universitatea Craiova este calificata in turul 3 preliminar al Europa League si urmeaza sa joace saptamana viitoare cu AEK Atena. Din nou, daca nu da UEFA un verdict favorabil ungurilor.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *