Posibilitatea ca Neymar sa ajunga la Juventus

Evolutia lui Juventus post-Calciopoli mi se pare extrem de interesanta. De cand a venit Antonio Conte ca antrenor, iar torinezii au reusit sa castige un Scudetto cu jucatori ca si Del Piero, Quareglia, Vucinic si alte nume necunoscute in fotbalul mare la momentul respectiv. Asta era prin 2012. Acum, Juventus a ajuns sa-l transfere pe Cristiano Ronaldo, unul dintre jucatorii considerati cei mai buni ai planetei, si sa-si suplimenteze bugetul prin intermediul marketingului. Si s-ar putea sa-l ia si pe Neymar, care e disperat sa scape de la Paris Saint-Germain. Ce sa-i faci, daca a ales pe atunci singura echipa care parea dispusa sa-i plateasca clauza uriasa de reziliere pe care o avea in contractul cu Barcelona pentru ca se saturase sa stea in umbra lui Messi, voia sa fie vedeta unei echipe si sa aiba sanse la Balonul de Aur. Iar acum, a ajuns in umbra lui Mbappe si Cavani, deci nu e nici macar numarul 2 la echipa care a crezut ca-i va aduce si un Balon de Aur alaturi de un salariu mult mai mare. Oricum, Juventus se anunta favorita in cursa de a-l semna pe Neymar, din diferite motive.

 

Atat dorinta de a pleca de la PSG, cat si cea de a reveni la Barcelona, a lui Neymar au fost recunoscute public de catre oamenii din conducerea Barcei. Pana si de presedintele Bartomeu, care a spus ca ar fi dispus sa-i faca o oferta. In ciuda scandalului cu care s-a despartit de catalani in 2017. Insa, este de remarcat un singur lucru in toata aceasta ecuatie. Faptul ca Barcelona e pasiva, si nu reusesc sa demareze negocieri de succes cu cei de la PSG. Caz in care Neymar ar trebui sa se orienteze spre o alta echipa, oricat ar vrea el sa revina la Barca.

 

Caz in care Juventus ar ramane principala favorita. De ce? In primul rand, sansa de a juca cu Cristiano Ronaldo, exact la fel cum a jucat cu Lionel Messi la Barcelona. Ar aduce mult si jucatorului, si clubului, din marketing. In al doilea rand, un regim fiscal infinit mai putin sever in comparatie cu cel din tari ca Franta, Spania si chiar Anglia si Germania, care nu are cum sa nu devina un element fundamental la luarea in calcul a deciziilor de semnare a unui contract de catre jucatori. Pai unul dintre principalele motive pentru care Ronaldo a parasit-o pe Real Madrid acum un an au fost datoriile acumulate catre fiscul spaniol, dar si faptul ca nu a vrut sa achite decat o parte dintre acestea. Revenirea lui Neymar la Barcelona ar putea fi blocata si de fiscul spaniol, care l-ar putea obliga pe brazilian sa plateasca nu mai putin de 35 de milioane euro taxele cu care a prejudiciat statul spaniol in perioada petrecuta pe Camp Nou.

 

Plus ca Juventus l-ar putea folosi pe Dybala ca moneda la schimb, argentinianul fiind unul dintre jucatorii pe care Thomas Tuchel l-ar dori pe Parc des Princes in stagiunea urmatoare. Deci, Juventus e favorita pentru a incheia telenovela cu transferul lui Neymar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *