Ramane Ianis Hagi la Rangers?

Ianis Hagi a avut un an mai mult sau mai putin dificil de la plecarea de la Viitorul Constanta in vara anului trecut. Mijlocasul a fost cumparat de catre Genk, campioana entitre a Belgiei la acea vreme, insa a avut evolutii mixte. Inceputul parea unul destul de bun pentru fiul “Regelui” la noua echipa, insa evolutiile slabe ale acestuia au facut ca Hagi jr. sa fie scos rapid din primul 11 al echipei si dat spre imprumut. Asa, Ianis a ajuns la Rangers, unde a inceput sa aiba din nou evolutii bune. Inclusiv o dubla in meciul cu Braga, care a calificat echipa scotiana in optimile Europa League dupa ani buni in care formatia nu a mai ajuns in aceasta faza. 

 

Insa, tocmai atunci cand situatia lui Ianis parea sa se imbunatateasca, a izbucnit pandemia de coronavirus, iar fotbalul (si sportul in general) au fost intrerupte. Motiv pentru care situatia lui Ianis a ramas in aer. Iar in presa sportiva au circulat o multime de zvonuri in privinta viitorului fiului “Regelui”. Unii spuneau ca urmeaza sa ajunga la Lazio, era vehiculat si pe lista Real Madrid, in timp ce sute de alte zvonuri se invarteau in jurul masurii in care acesta va fi pastrat la Genk sau Rangers. In privinta Rangers, in lipsa unei pozitii oficiale din partea clubului, zvonurile erau ba ca ramane, ba ca pleaca. Nimic nu s-a concretizat pana in momentul de fata. 

 

Singurul lucru care este sigur in proportie de 100% este faptul ca Ianis nu va ramane la Genk. Formatia belgiana este hotarata sa scape de mijlocasul roman, iar daca Rangers nu va activa optiunea de cumparare, acesta va fi pur si simplu cedat la alta echipa. Ceea ce ar fi scenariul cel mai probabil, avand in vedere faptul ca Rangers nu da nici un semn ca ar fi decisa in privinta activarii acelei optiuni de cumparare. Mai ales avand in vedere faptul ca Ianis nu a evoluat decat 12 meciuri in tricoul celor de la Rangers, 7 in campionat, 2 in Cupa si 3 in Europa League. Si a marcat un total de 3 goluri pentru formatia scotiana, dintre care doua in “izbanda” impotriva Bragai. 

 

Pana sa plece la Genk si Rangers, Ianis a evoluat pentru Viitorul Constanta, echipa tatalui sau, in cea mai mare parte a carierei sale de pana acum. A debutat pentru echipa in 2014, plecand doi ani mai tarziu la Fiorentina. Unde, din pacate, nu a fost folosit decat la echipa de tineret pana sa-l cumpere Viitorul inapoi in iarna lui 2018. Dupa care Ianis a avut o contribuie majora in acel sezon in care Viitorul a castigat Cupa si Supercupa. Sezon in care a marcat 10 goluri pentru Viitorul in Liga 1. Ca sa nu mai mentionez contributia lui Hagi jr. la calificarea echipei nationale Under 21 in semifinalele Euro 2019, acesta inscriind goluri cu Croatia si Anglia. Romania U21 a pierdut impotriva Germaniei in acel turneu final. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *